ز آن‌جايي که تمامي قطعات کامپيوتر روي مادربرد نصب مي‌شوند، مي‌توان گفت مادربرد مهم‌ترين قطعه کامپيوتر است. با اينکه مادربرد انواع مختلفي دارد، اما فقط در حال حاضر از 4 نوع آن استفاده مي‌شود و ما قصد داريم در اين مقاله به معرفي تمام آن‌ها بپردازيم. در صورتي که قصد داريد يک کامپيوتر دسکتاپ براي خودتان تهيه کنيد و يا مي‌خواهيد با انواع مادربرد کامپيوتر آشنا شويد، با من تا انتهاي اين مقاله همراه باشيد. همچنين در صورتي که قصد خريد مادربرد را داريد، مي‌توانيد مقاله‌ي راهنماي خريد مادربرد را که در مورد همين موضوع نوشته شده است را هم مطالعه فرمائيد.


خب همانطور که گفته شد مادربرد انواع مختلفي دارد اما در بيشتر کامپيوترهاي دسکتاپ از 4 مورد زير استفاده مي‌شود:



  • Mini-ITX

  • Micro-ATX

  • ATX

  • E-ATX


اين دسته‌بندي بر اساس شکل ظاهري مادربرد مي‌باشد و به ابعاد و قابليت‌هاي هر مادربرد اشاره دارد. در بيشتر اوقات هرچقدر ابعاد يک مادربرد کوچک‌تر باشد امکانات آن نيز کمتر است اما ممکن است شرايطي نيز به وجود بيايد که قابليت‌هاي يک مادربرد کوچک از يک مادربرد بزرگ بيشتر باشد.


مادربرد Mini-ITX


خب همانطور که از اسم اين مادربرد پيداست، اين مادربرد کوچک‌ترين نوع مادربرد است. البته اين موضوع وما بدين معني نيست که قابليت‌هاي آن نيز از ديگر مادربردها کمتر است. ابعاد اين مادربرد حدودا 17*17 سانتيمتر است.


انواع مختلف مادربرد Mini-ITX


موارد استفاده از مادربرد Mini-ITX


طراحي اين نوع مادربرد به شکلي است که فضاي خيلي کمي اشغال مي‌کند اما در عين حال تمام قابليت‌هاي يک مادربرد معمولي را دارد. خيلي از مردم به خاطر ابعاد کوچک اين نوع مادربرد، آن را انتخاب مي‌کنند.


قابليت‌هاي مادربرد Mini-ITX


سوکت پردازنده انواع مادربرد هاي Mini-ITX کاملا شبيه به سوکت پردازنده استفاده شده در مادربردهاي بزرگ‌تر است اما تعداد اسلات‌ها و پورت‌هاي استفاده شده در اين مادربرد معمولا کمتر است. شما هيچوقت بيشتر از يک اسلات PCI-E x16 و دو اسلات DIMM مشاهده نمي‌کنيد و تمام مادربردهاي Mini-ITX نيز 4 عدد پورت ساتا دارند. در نظر داشته باشيد که توانايي اورکلاک اين دسته از مادربردها بسته به مدل مي‌تواند متفاوت باشد.


 


مادربرد Micro-ATX


يکي ديگر از انواع مادربرد که امروز به آن‌ها اشاره مي‌کنيم، مادربرد Micro-ATX است. اين نوع مادربرد عموما بزرگتر از مادربردهاي Mini-ATX و کوچک‌تر از مادربردهاي ATX است. ابعاد آن نيز در اکثر اوقات برابر با 24.4 * 24.4 سانتيمتر است. اما در برخي مدل‌ها اين ابعاد مي‌تواند 20.6 * 24.4 نيز باشد.


موارد استفاده از Micro-ATX


يکي از دلايل استفاده از اين نوع مادربرد، داشتن قابليت‌هاي زياد و در عين حال ابعاد کوچک آن است. به دليل ابعاد بزرگتر اين مادربرد نسبت به مادربردهاي Mini-ITX اسلات‌ها و پورت‌هاي آن نيز بيشتر است و در عين حال کوچک‌تر از يک مادربرد ATX است. همچنين به منظور اينکه اين مادربرد بتواند کاملا انعطاف‌پذير باشد، ابعاد آن ممکن است متغير باشد.



قابليت‌هاي مادربرد Micro-ATX


بسته به ابعاد، تعداد اسلات‌هاي PCI و حافظه ممکن است متغير باشد. يک مادربرد Micro-ATX مي‌تواند 2 يا 4 عدد اسلات DIMM داشته باشد. از طرفي ديگر، يک مادربرد Micro-ATX خاص ممکن است فقط 1 عدد اسلات PCI-E x16 داشته باشد و در مادربرد ديگر از 3 عدد PCI-E x16 استفاده شده باشد. اين مادربردها با قيمت‌هاي مختلفي عرضه مي‌شوند و مدل‌هاي گران قيمت آن مي‌توانند قابليت‌هايي مانند VRM قوي، هيت‌سينک‌هاي بزرگ‌تر، هدرهاي فن بيشتر و… داشته باشند.


مادربرد ATX


مادربرد ATX استاندارد يکي از محبوب‌ترين انواع مادربرد کامپيوتر مي‌باشد، زيرا قابليت‌هاي آن مي‌تواند تمام نيازهاي شما را برطرف نمايد. يک مادربرد ATX از مادربرد Micro-ATX بزرگتر و از E-ATX کوچک‌تر است.


انواع مادربرد


مادربردهاي ATX قابليت‌هاي زيادي دارند و توانايي ارتقاء آن بسته به نيازهايي که داريد مي‌تواند تا چندين سال براي شما کافي باشد. در مقايسه با انواع مادربرد کامپيوتر Mini-ITX و Micro-ATX در اين مادربرد پورت‌ها و اسلات‌هاي بيشتري وجود دارد. ابعاد عمومي اين مادربرد برابر است با 30.5*24.4 سانتي‌متر. تقريبا مي‌توانيد در تمامي کيس‌هاي Mid-Tower از مادربردهاي ATX استفاده کنيد.


موارد استفاده از مادربرد ATX


در يک مادربرد ATX تمام قابليت‌هاي موردنياز کاربران حرفه‌اي مانند توانايي اورکلاک، پشتيباني از دستگاه‌هاي ذخيره‌سازي زياد، پردازنده‌هاي با کيفيت، رم بيشتر و… گنجانده شده است. يک مادربرد ATX براي افرادي مناسب است که مشکل فضا ندارند. همچنين مادربردهاي ATX ظاهر بهتري هم دارند.


 


قابليت‌هاي يک مادربرد ATX


يکي از بهترين قابليت‌هاي يک مادربرد ATX اسلات‌هاي PCI زياد آن است. همچنين اين مادربرد حداقل 4 عدد اسلات DIMM دارد و مي‌تواند از ميزان زيادي حافظه پشتيباني کند. مادربردهاي جديد حداقل از 32 گيگابايت رم پشتيباني مي‌کنند. بسته به مدل و توليدکننده، ممکن است در اين نوع مادربرد از تراشه آنلاک شده استفاده شده يا نشده باشد. در مدل‌هاي آنلاک شده از VRMهاي خيلي با کيفيت به همراه هيت‌سينک‌هاي قوي به منظور افزايش پايداري اورکلاک استفاده شده است.


در اين نوع مادربرد عموماً از هدرهاي فن خيلي زيادي استفاده شده است که براي اتصال فن‌هاي بدنه، رادياتورها و همچنين خنک‌کننده‌هاي مايع از آن‌ها استفاده مي‌شود. همچنين اين نوع مادربرد پورت‌هاي ساتاي خيلي زيادي دارد که مي‌توانيد ظرفيت کلي حافظه را با استفاده از آن‌ها افزايش دهيد.


مادربرد E-ATX


يک مادربرد E-ATX چيزي نيست که به صورت روزمره آن را مشاهده کنيد. خيلي از کاربران حرفه‌اي ترجيح مي‌دهند از يک مادربرد ATX استفاده کنند اما افرادي که به قدرت خيلي زياد، تعداد هسته‌هاي پردازنده بيشتر و اندازه حافظه خيلي زيادي نياز دارند، انواع مادربرد کامپيوتر E-ATX مناسب‌ترين گزينه هستند.


انواع مختلف مادربرد


ابعاد يک مادربرد E-ATX برابر با 30.5*27.7 سانتي‌متر است و بزرگترين مادربرد از ميان 4 گزينه معرفي شده در اين مقاله است. اين مادربرد عرض بسيار بزرگتري دارد که به خاطر افزايش تعداد اسلات‌هاي DIMM مي‌باشد. توانايي‌هاي يک مادربرد E-ATX خيلي زياد است و نمي‌توانيد اين نوع مادربرد را با قيمت کم تهيه کنيد. سوکت‌ها و پردازنده‌هاي اين نوع مادربرد متفاوت‌تر و طبعاً قدرتمندتر هستند.


 



 


موارد استفاده از مادربرد E-ATX


يک مادربرد E-ATX براي کارهايي مانند رندر تصاوير سه بعدي، ويرايش ويدئو و ديگر کارهايي که يک مادربرد ATX نرمال توانايي آن را ندارد مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اين نوع مادربرد قابليت‌هاي خيلي زيادي دارد و به همين خاطر قيمت بالايي دارد. فردي که يک مادربرد E-ATX خريداري مي‌کند بايد يک پردازنده قوي هم داشته باشد که تعداد هسته‌ها و رشته‌هاي آن بيشتر از يک پردازنده معمولي باشد. اين مادربردها فضاي خيلي زيادي را اشغال مي‌کنند و حداقل به يک کيس Full-Tower نياز دارند.


قابليت‌هاي مادربرد E-ATX


مادربردهاي E-ATX تعداد زيادي اسلات PCI-E x16 دارند و حداقل از 8 عدد اسلات رم DIMM پشتيباني مي‌کنند. يک مادربرد E-ATX مي‌تواند از حداقل 3 تا 4 کارت گرافيک به شکل SLI يا CrossfireX پشتيباني کند. ظرفيت رم در اين مادربردها خيلي زياد است و استاندارد آن براي مادربردهاي مدرن 128 گيگابايت مي‌باشد. خيلي از مادربردهاي E-ATX به صورت پيشفرض کارت صدا و وايفاي دارند و به منظور پشتيباني از اورکلاک پايدار VRMهاي خيلي قدرتمندي دارند.


منبع: انواع مادربرد کامپيوتر (ژيتک)


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : مادربرد ,استفاده ,قابليت‌هاي ,ابعاد ,مادربردهاي ,انواع ,انواع مادربرد ,مادربرد کامپيوتر ,مادربرد micro ,خيلي زيادي ,مادربردهاي mini ,انواع مادربرد کامپيوتر ,مادربرد انواع مختلفي
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

زیتون طارم پخش روغن زیتون و زیتون شرکت مارال اخبار جدید | خبر روز | سایت خبری William مطالب روز پلی آلومینیوم کلراید عشق کد تخفیف دیجی کالا پرتال آموزش زبان ثبت شرکت در کرج | هزینه ثبت شرکت در کرج Dennis